Lovforslag om samfundsbidrag er en særskat på tryghed

Publiceret 06.04.2022
Regeringen og forligspartierne risikerer at lægge en ny og skadelig skat på tryghed, hvis de vedtager den særskat, som i dag er fremlagt som lovforslag, og som blandt andet rammer flere danske forsikrings- og pensionsselskaber og dermed deres kunder. F&P opfordrer til at droppe planerne for en særskat og i stedet skrue op for indsatsen mod moms- og skattesnyd.

 - Helt grundlæggende er det ualmindelig svært at forstå, hvis et politisk flertal ønsker at gøre det dyrere at forsikre sig eller have en pensionsordning. Lovforslaget her vil i praksis betyde, at Folketinget indfører en skat på den tryghed, som stort set alle danskere nyder gavn af via deres forsikrings- og pensionsordninger, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Han peger på, at branchen og pensionskunderne alene i 2021 bidrog med over 50 mia. kroner via pensionsskatten (PAL-skat) – foruden det store bidrag fra selskabsskat, som forsikrings- og pensionsbranchen også betaler.

 - Forsikrings- og pensionsselskaberne leverer både gennem deres daglige arbejde og deres skattebetalinger et massivt bidrag til samfundet. Vi har stadigvæk til gode at høre en eneste god forklaring på, hvorfor der skal indføres en ekstraordinært høj skat på vores branche. Derfor har jeg fortsat også en forventning om, at regeringen og Folketinget genovervejer – og dropper – det fejlskud, som særskatten er, siger Kent Damsgaard.

 

Senest har også de Økonomiske Vismænd peget på, at særskatten vil have skadelige konsekvenser.

 - Som vismændene også peger på, vil det have negative konsekvenser for økonomien og forbrugerne, hvis man lægger en særskat på bestemte sektorer. Det er ganske enkelt en dårlig ide. I særdeleshed, når Arne-pensionen i stedet kunne finansieres ved at skrue op for kampen mod moms- og skattesnyd i de virksomheder, som netop ikke bidrager og løfter deres ansvar i dag. Det er endda skrevet direkte ind i den politiske aftale, at man skal forsøge at hente mest mulig finansiering fra øget kontrol via digitale kasseapparater, så hvorfor ikke prioritere det langt højere, slutter Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør