Tema
Debat

F&P: Særskat på tryghed, velfærd og grøn omstilling er et alvorligt fejlskud

1. feb. 2022
Skatteministeren har nu fremlagt et lovforslag om det såkaldte samfundsbidrag, der i realiteten er en ny særskat, som vil ramme flere danske pensions- og forsikringsvirksomheder og deres kunder. Men det er helt skævt at lægge en ekstra skat på danske forsikrings- og pensionsselskaber, som i forvejen leverer et stort bidrag til samfundet – både i form af skattebetalinger, tryghedsskabende løsninger til danskerne og bidrager til den grønne omstilling.

- Det er helt grundlæggende et fejlskud, hvis et politisk flertal lægger en særskat på forsikrings- og pensionsselskaber, som allerede bidrager massivt til statskassen og til samfundet med velfærd og tryghed til danskerne – og udviklingen af grønne løsninger, siger adm. direktør Kent Damsgaard.


Han hæfter sig ved, at lovforslaget end ikke omtaler særskatten som det, den er: En ny skat.

 

- Særskatten på finansielle virksomheder kaldes i lovforslaget for et ”samfundsbidrag”, men faktum er, at det er en både uigennemskuelig og uigennemsigtig skat, som vil rammer flere danske pensions- og forsikringsselskaber og deres kunder og medlemmer hårdt. Vi vil helt klart opfordre regeringen og Folketinget til at genoverveje forslaget, inden det bliver virkelighed, siger Kent Damsgaard.

 

Alene i 2020 bidrog de danske pensions- og forsikringsvirksomheder via skatter og afgifter med 33 mia. kr. i indtægter til statskassen.
F&P hæfter sig ved, at partierne bag aftalen har aftalt, at indtægter fra indførelsen af digitale kasseapparater – og kampen med skatte- og momssvindel – bruges til at begrænse særskatten.

 

- Vi er glade for, at politikerne helt klart har tilkendegivet, at indtægterne fra kampen mod momssvindel kan bruges til at begrænse og forhåbentlig helt fjerne særskatten. Det er også en langt mere naturlig og oplagt finansieringskilde end en særskat på vores selskaber, som i allerhøjeste grad allerede tager ansvar for og bidrager til vores samfund. Men det har lange udsigter, så vi vil opfordre regering og Folketing til allerede nu at trække i arbejdstøjet med at få udmøntet den del aftalen, siger F&P-direktøren.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.