Tema
Debat

Størst forskel i mænd og kvinders pensionsindbetalinger i Gentofte

8. mar. 2022
Ny undersøgelse viser, at kvinder i Gentofte kommune indbetaler i gennemsnit mere end 70.000 kr. til pension hvert år. Dermed har de danmarksrekord i pensionsindbetalinger for kvinder. Alligevel er det også i Gentofte, at der er størst forskel mellem mænd og kvinders indbetalinger. Forskellen er mindst på Bornholm.

De absolut højeste pensionsindbetalinger findes nord for København. Kvinder i Gentofte kommune indbetaler fx i gennemsnit 71.600 kr. om året til pension. Men der er samtidig stor forskel mellem mænd og kvinder. For mændene i Gentofte indbetaler i gennemsnit 103.800 kr., og det er 32.200 kr. mere end kvinderne. Og det er den største forskel i Danmark.

 

- Både mænd og kvinder i Gentofte kommune har rigtig pæne pensionsindbetalinger. De har også typisk vellønnede job, og derfor er det heller ikke overraskende, at der spares meget op til pension. Det, der kan overraske, er, at der fortsat er stor forskel mellem mænd og kvinder endda i den kommune, hvor kvinder indbetaler absolut mest til pension, siger Andreas Østergaard Nielsen, analysechef i F&P.

 

Den store forskel i indbetalinger for kvinder og mænd i Gentofte skyldes på ingen måde, at kvinderne i Gentofte er dårligt lønnede, men snarere at mændene i Gentofte har endog meget høje indkomster, vurderer F&P.

 

Der ses samme billede i flere andre kommuner nord for København. Den mindste forskel i pensionsindbetalinger mellem mænd og kvinder ses på Bornholm, hvor mændene med pensionsindbetalinger på 39.400 kr. indbetaler 3.200 kr. mere end kvinderne.

 

- Der er en forholdsvis lille forskel i pensionsindbetalingerne mellem mænd og kvinder på Bornholm. Det skyldes givetvis et mere homogent arbejdsmarked på klippeøen. Vores pensioner er ofte tæt knyttet til vores arbejde, da langt størsteparten af indbetalingerne indbetales som en fast andel af lønnen. Så de små forskelle på Bornholm bunder også i mindre forskelle i løn end i andre kommuner, slutter Andreas Østergaard Nielsen.

Se den samlede liste med pensionsindbetalinger for 2020 fordelt på kommuner.

Se hele statistikken her


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.