Studiestart: Unge står uden indboforsikring, når de flytter hjemmefra

Publiceret 28.07.2022
Nye tal viser, at 19 pct. af danske unge står helt uden indboforsikring. Dermed mangler de hjælp, hvis de bliver ramt af indbrud, vandskader, brand eller et stort erstatningskrav. I forsikrings- og pensionsbranchen frygter man, at den højeste inflation i 40 år kan føre til, at endnu flere unge vælger sikkerhedsnettet fra.

Storbranden i Vanløse, hvor 130 boliger brændte, er et tydeligt og meget alvorligt eksempel på, hvor vigtigt det er at have en indboforsikring.

 

En ny Epinionsundersøgelse viser, at især unge mellem 18-30 år ikke forsikrer sig. Hver femte mangler den vigtige indboforsikring.  

 

- Det betyder, at alt for mange unge står uden det helt afgørende sikkerhedsnet, som ligger i en forsikring. For nogle kan det være et spørgsmål om, at man simpelthen ikke er opmærksom på, at man skal have en forsikring. Men det er især unge og dem med lave indkomster, som prioriterer indboforsikringen fra, og vi frygter, at prisstigninger og inflation forværrer problemet, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

 

Han understreger, at branchen selv har et ansvar for at udbrede kendskabet til, hvorfor en forsikring er så vigtig, og at en sund konkurrence mellem selskaberne skal sikre, at udgiften til en forsikring holdes nede.

 

- Der er ingenting, vores branche hellere vil, end at få flere kunder inden for i fællesskabet, så der er hård konkurrence - også om de unge. Men i en situation, hvor priserne stiger overalt i samfundet, så fordyrer det også de ting, der skal erstattes – og i sidste ende også forsikringerne, siger Kent Damsgaard.

 

Foruden de unge stikker også de ufaglærte ud som en gruppe, der oftest mangler forsikringen.

 

 

Forsikringen er et sikkerhedsnet

I F&P opfordrer Kent Damsgaard til, at regeringen og Folketinget bidrager til, at færre danskere ender uden det sikkerhedsnet, som ligger i en forsikring.

 

- Regeringen og et politisk flertal har lige vedtaget en særskat, som uundgåeligt vil gøre det dyrere for forsikringsselskaberne – og dermed også deres kunder. Nu må politikerne tage et medansvar for at sikre sig, at der ikke kommer nye tiltag, der gør forsikringer dyrere, så flere danskere vælger sikkerhedsnettet fra, siger Kent Damsgaard.

 

 

Indboforsikringen hjælper med erstatningskrav fra andre

Forsikring er langt fra det første, de unge tænker på, når de skal stå på egne ben. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har forsikringen i orden og bliver mødt med et erstatningskrav herhjemme eller fx på en skiferie i udlandet.

 

For indboforsikringen indeholder også en meget vigtig ansvarsforsikring. Og uden den kan man ikke få hjælp, hvis man er involveret i uheld eller ulykker, hvor andre kommer til skade.

 

Som ung er man kun dækket på forældrenes indboforsikring, når man bor hjemme - eller indtil 18 eller 21 år, hvis man er flyttet hjemmefra. Derefter skal man selv have en indboforsikring.

 

På Forsikringsguiden.dk kan man nemt sammenligne priser og dækninger på både indbo- og

rejseforsikringer.

 

 

Kilde: Epinion og F&P 2022.

 

 

 

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør