Tema
Debat

F&P: Vismændene i hård kritik af særskat

29. mar. 2022
Vismændene retter i deres seneste Produktivitetsrapport berettiget kritik mod regeringens planlagte særskat på den finansielle sektor. Den vil føre til forvridninger i markedet og nedbringe produktiviteten, da konkurrencen i markedet er sund. Samtidig er det et skråplan at introducere særlige skatter for visse sektorer, og i sidste ende bliver det danske pensionsopsparere og forsikringstagere, som betaler gildet.

- Særskatten på finansielle virksomheder kaldes ”samfundsbidrag”, men faktum er, at det er en både uigennemskuelig og urimelig skat, som vil ramme flere danske pensions- og forsikringsselskaber og deres kunder og medlemmer hårdt. Vismændenes kritik er helt på sin plads, og vi vil derfor helt klart opfordre regeringen og Folketinget til at genoverveje forslaget, inden det bliver virkelighed for de danske forbrugere og rammer deres pengepung. Især i denne tid hvor erhvervslivet og forbrugere oplever massive prisstigninger som følge af krigen i Ukraine, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Han håber på – og opfordrer til – at finansieringen af ”Arne-Pensionen” kan ske ved bekæmpelse af skattesnyd blandt uhæderlige virksomheder. Det er allerede en del af den politiske aftale. Alternativt er det danske forbrugere, som skal betale mere for deres tryghed i hverdagen.

 

- Vi har stor forståelse for, at regeringen ønsker at finansiere sine politiske udspil, men det er helt forkert set at opkræve mere skat hos almindelige danskere, når den politiske aftale fastslår, at det kan mere end finansieres ved bekæmpelse af skattesnyd, når digitale kasseapparater introduceres og forhindrer de brodne kar blandt virksomhederne i at køre sorte penge udenom fælleskassen, siger Kent Damsgaard.

 

Han hæfter sig ved, at den nuværende økonomiske situation gør danske forbrugere sårbare på grund af stigende omkostningsniveau som følge af stigende inflation og renter m.m.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.