Tema
Debat

Ydelseskommission gør op med absurd pensionsregel

31. maj. 2021
Kommissionen foreslår, at kommunerne nu skal se bort fra alle arbejdsmarkedspensioner, når de vurderer om tidligere lønmodtagere kan få kontanthjælp. Et afgørende skridt for tilliden til pensionssystemet, mener Forsikring & Pension.

Ydelseskommissionen er netop kommet med deres anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Omdrejningspunktet har været at få skabt et mere gennemskueligt kontanthjælpssystem.

 

 - Vi er rigtigt glade for dette forslag. Det er absurd, at kontanthjælpsmodtagere tvinges til at hæve deres arbejdsmarkedspension og betale 60 pct. i straf-afgift, hvorefter de bliver tvunget til at påbegynde en ny pensionsopsparing i ATP, udtaler Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

 

 - Det er en økonomisk katastrofe for dem, der bliver tvunget til at hæve og forbruge deres pension, før de kan få kontanthjælp. De har ikke en jordisk chance for at få sparet pengene op igen, inden de bliver pensionister. Vi håber derfor, at politikerne hurtigt får rettet op på denne urimelighed,” siger Karina Ransby.

 

Fakta
F&P skønner, at omkring 1.000 personer i perioden 2017-2019 hævede i alt 200 mio. kr. i pensioner, der var tiltænkt alderdommen. Heraf blev 110 mio. kr. betalt i afgifter til staten.

 

Kontanthjælpsmodtagere, der hæver deres pension i utide, er typisk personer i aldersgruppen 40-60 år. Deres gennemsnitsalder er 48 år, mens de øvrige kontanthjælpsmodtagere i gennemsnit er 36 år.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Troels Hauer Holmberg

Chefkonsulent, cand.scient.pol.
+45 41 91 90 82
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.